0
Artikel(en)

Contact: 0228-565013 - info@irridelta.nl

Dompelpompen

De juiste dompelpomp?

Dompelpompen voor een ondergelopen kelder / kruipruimte

Een veel voorkomende verschijning na een hevige regenbui zijn ruimtes onder de grond die ondergelopen zijn met water. We krijgen regelmatig vragen van mensen die op zoek zijn naar een oplossing om zijn/haar kelder leeg te pompen.

Iedere situatie is anders, waardoor we geen eenduidig advies kunnen geven. Moet de ruimte bijvoorbeeld leeggepompt of drooggepompt worden? Zijn er vaste delen aanwezig? Zo ja, hoe groot zijn deze? Genoeg variabelen die onder de loep genomen moeten worden.

Dompelpomp voor leegpompen of droogpompen?

Reguliere dompelpompen kunnen een ruimte leegpompen. Dat wil zeggen dat er nog een bepaalde hoeveelheid (> 10-20 mm) water over blijft. Een vlakzuiger (dwielpomp) daarentegen kan een ruimte zo goed als droogpompen. Dat wil zeggen dat er ongeveer 2 mm water over blijft.

Dompelpompen voor vaste delen

In veel gevallen is het water vervuild met zand, welke ook wordt gezien als een "vast deel". Iedere dompelpomp kan minimaal vaste delen tot 2 mm verwerken, wat genoeg is voor water dat in mindere mate vervuild is met zand. Echter zijn er ook gevallen waarbij grotere vaste delen gemoeid zijn, denk bijvoorbeeld aan straatvuil en bladeren. Voor deze gevallen is beduidend een bepaald type dompelpomp nodig, namelijk een vuilwater dompelpomp

Automatisch systeem in de dompelpomp

De dompelpompen die we momenteel in ons assortiment hebben zijn allen voorzien van een vlotter. Een vlotter zorgt ervoor dat een pomp automatisch in- en uit kan schakelen wanneer deze onder water komt te staan. Staat de ruimte bijvoorbeeld regelmatig onder water of heeft u een opvangbak gemaakt, dan is het inschakelen van de vlotter een goede uitweg. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat het water automatisch wordt afgevoerd naar de juiste bestemming.

Pompen op een moeilijk bereikbare plaats

Een aanname die we regelmatig te horen krijgen is dat enkel dompelpompen kunnen worden ingezet om een dergelijke ruimte leeg te pompen. Echter zijn beregeningspompen in enkele gevallen beter inzetbaar dan dompelpompen.

Denk hierbij aan een ruimte welke moeilijk bereikbaar is, omdat bijvoorbeeld de doorgang niet breed genoeg is om een dompelpomp doorheen te krijgen. De aanzuigslang van een beregeningspomp is in bijna alle gevallen klein genoeg om door een bepaalde doorgang te kunnen.

Geen producten binnen deze categorie gevonden.

Contact

Irridelta.nl
Zaadmarkt 13
NL-1681 PD Zwaagdijk-Oost
T: +31 (0)228 - 56 50 13
@: irridelta@vlaming-groep.nl
Geopend ma t/m vr van 8:00 tot 17:00
Lunchtijd: 12.30 tot 13.00
KVK 36040600
BTW NL802480585B01
 
 Volg ons: Volg ons op Facebook  Volg ons op Twitter Volg ons op pinterest  Volg ons videokanaal

Besteltijden

Uiterste besteltijd: tot 16.00uur
DHL & TNTinnight leveringen
Meer informatie zie: Service & Advies

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?

Vul hieronder uw e-mailadres in.U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de afmeldlink in de nieuwsbrief te klikken. Lees ook onze Privacy policy voor meer informatie.