0
Artikel(en)

Contact: 0228-565013

Softstarters vervolg

Start, stopt en beschermt

Softstarters van Emotron TSA brengen motorbesturing naar een nieuw niveau. Voorzien van de functies gecontroleerd starten, intelligente belastingsmonitor en geavanceerde stops afhankelijk van uw toepassing, verpakt in een robuust en compact ontwerp. De softstarter is ontwikkeld voor toepassingen met pomp, ventilator, compressor, blower, breker, transportband, molen, menger en zaagmachine.

Lagere kosten door soepel starten

Het motorkoppel kan het beste worden afgesteld door de stroom in alle drie fases te regelen. Regeling met 3-fases zorgt voor een symmetrische en uitgebalanceerde stroomsterkte zonder de nadelen van extra energieverliezen, geluid en trillingen, wat meestal wel bij 2-fase softstarters is te vinden.

De Emotron TSA-softstarters beschikken over 3-fase besturing, gecombineerd met geavanceerde algoritmes voor koppelbesturing. Conventionele softstarters gebruiken een vooraf gedefinieerde spanningshelling om de start te regelen. Met Emotron TSA wordt het werkelijke motorkoppel continu berekend en geregeld op basis van de vereisten van de toepassing. Deze koppelbesturing zorgt voor een zeer soepele start met constante acceleratie. De koppelbesturing verlaagt de inschakelstroom nog verder tot 30%. U kunt kleinere zekeringen en goedkopere kabels gebruiken, waardoor u profiteert van lagere installatie- en energiekosten. De soepele start leidt ook tot minder mechanische belasting, verbeterde procesregeling en lagere onderhoudskosten.

Procesbeveiliging en maximale efficiëntie

Een ingebouwde belastingsmonitor beschermt uw machine en proces tegen kostbare stilstandtijd, beschadiging van apparatuur en defecten. De monitor reageert onmiddellijk als een breker vastgelopen is, een pomp droogloopt, een compressor stationair draait of een ventilator inefficiënt werkt vanwege een verstopt filter. Dat kan omdat het gebruikte motorkoppel continu wordt berekend. Bij elke afwijking van de door u geselecteerde belastingsniveaus wordt er een waarschuwing gegeven of wordt de apparatuur snel en gelijkmatig gestopt.

De werkelijke belasting kan op afstand worden weergegeven via een analoge of veldbuscommunicatie-uitgang. De monitor kan ook worden gebruikt om te bepalen wanneer een proces voltooid is, bijvoorbeeld wanneer het kernniveau voor viscositeit precies goed is bij een mengproces. U kunt vertrouwen op een efficiënte en betrouwbare werking, beveiligd tegen schade en onderbrekingen.

Bescherm uw motor

Alle Emotron TSA softstarters zijn standaard voorzien van een PTC-thermistoringang die thermische beveiliging van de motor biedt. De geïsoleerde thermistoringangen voldoen aan DIN 44081/44082. Daarnaast kunnen er tot 6 PT100-temperatuursensoren op de softstarter worden aangesloten. De software van de softstarter heeft ook een eenvoudig te gebruiken functie voor thermische I2t-beveiliging van de motor.

Slim stoppen – soepel of snel

Emotron TSA biedt efficiënte oplossingen, zowel voor soepel als voor snel stoppen. Bij een lineaire stop van een pomp is er geen risico van waterslag. Er zijn geen motorgeregelde kleppen nodig. De ingebouwde remfunctie zorgt dat molens en zaagmachines snel kunnen stoppen zonder het gebruik van mechanische remmen.

Werking bij lage snelheid en kruipsnelheid

Naast het op- en afbouwen van de snelheid tussen het stationaire en het nominale motortoerental bieden de Emotron TSA-softstarters werking bij een laag toerental zowel voorwaarts als achterwaarts zonder extra hardware. Vooruit of achteruit met lage of kruipsnelheid kan praktisch zijn voor het uitlijnen van een belasting of om de motor bij lage toerentallen te laten draaien voor test- of onderhoudsdoeleinden. Voorbeelden van toepassingen waarbij een lage of kruipsnelheid handig is zijn het laden/lossen van centrifuges of mengers, of het plaatsen van transportbanden.

Compacte afmetingen

De Emotron TSA-softstarters zijn de kleinste in hun klasse. Vanwege de ruimtebesparende constructie en het redelijk unieke by-passontwerp is het ontwerp compact en toch gebruiksvriendelijk geworden.

Real-time klok en programmeermodules

De Emotron TSA-softstarter heeft ingebouwde programmeermodules, zoals logische functies, comparatoren, SR Flip-Flops, tellers en timers. Dit biedt u de mogelijkheid om de functionaliteit geheel aan te passen aan uw vereisten. Een real-time klok geeft informatie over de werkelijke datum en tijd. De real-time informatie wordt gebruikt voor tijdsregistratie in het gebeurtenislog en om voorgeprogrammeerd starten en stoppen op een bepaalde dag en tijd mogelijk te maken.

Eenvoudig te installeren en te gebruiken

De installatie is snel en rendabel, omdat geen andere apparatuur vereist is. Alles wat u normaal gesproken nodig hebt, zit in de Emotron TSA-eenheid. U kunt de functies van de softstarter met een aantal opties aanpassen.

Meertalig bedienpaneel voorzien van toetsen met enkele functie en kopieerfunctie

De Emotron TSA-softstarters zijn bedoeld voor algemene toepassingen en hebben daarom standaard een meertalige displayeenheid. Het bedienpaneel heeft een eenvoudig te gebruiken menusysteem en speciale toetsen voor menu's en starten/stoppen.

Contact

Irridelta.nl
Zaadmarkt 13
NL-1681 PD Zwaagdijk-Oost
T: +31 (0)228 - 56 50 13
F: +31 (0)228 - 56 50 15
Geopend ma t/m vr van 8:00 tot 17:15
Lunchtijd: 12.30 tot 13.00
KVK 36040600
BTW NL802480585B01
@: irridelta@vlaming-groep.nl
Volg ons: Volg ons op Facebook  Volg ons op Twitter Volg ons op pinterest  Volg ons videokanaal

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws?

Vul hieronder uw e-mailadres in.U kunt zich te allen tijde uitschrijven door de afmeldlink in de nieuwsbrief te klikken. Lees ook onze Privacy policy voor meer informatie.